Vaktherapie Uden
 
Een samenwerking tussen Babs Lenders & Vivi Ament

Wie zijn wij? 

 

Mijn naam is Babs Lenders (1985) en moeder van een zoon en een dochter. In 2008 ben ik als dramatherapeut (vaktherapeut) afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
Na mijn afstuderen heb ik jaren als dramatherapeut gewerkt binnen een organisatie in de zorg. Hier heb ik kinderen, jongeren en (jong)volwassenen behandeld op sociaal-emotioneel gebied. Als therapeut behandelde ik ook veelal kinderen met gedragsproblemen. De waardevolle ervaring die ik in deze jaren op deed, heb ik meegenomen naar mijn eigen praktijk (2017).

Mijn passie voor toneelspelen is al vroeg begonnen, toen ik op de basisschool startte met toneellessen. Na de middelbare school heb ik de Vooropleiding Theater in Den Bosch gedaan en heb ik een jaar lang ontzettend veel kunnen leren en heel veel voldoening gehaald uit het toneelspel. In al die jaren heb ik kunnen ervaren welke meerwaarde toneelspel (en daarmee spelen, expressie en creativiteit) biedt voor jezelf en voor je ontwikkeling. Toen iemand mij vertelde over de opleiding Creatieve Therapie, wist ik meteen dat ik dramatherapeut ging worden! Als dramatherapeut kan ik beide werelden combineren en mensen verder helpen in hun leven en ondersteunen in hun ontwikkeling.

Veiligheid bieden en afstemmen op de ander staat centraal in mijn werkwijze.                                                                                      

Als vaktherapeut drama vind ik het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij en de therapie. 

Vanuit die veiligheid kan er gewerkt worden aan de hulpvragen en de doelen die zijn gesteld. Alle doelen worden in overleg vastgelegd.


Ik heb mij gespecialiseerd in werken met opstellingen aan de hand van poppetjes. Werken met poppetjes en neerzetten wat er speelt is ontzettend inzicht gevend. Het is een methode waar je niet omheen kan, doordat het beeld zichtbaar maakt wat er speelt. 

Onlangs heb ik daaraan toegevoegd lichaamsgericht kijken (brein en bewegen) en oefeningen inzetten op dit gebied. Aan de manier van bewegen kan je zien waar en waarom iemand op fysiek of sociaal-emotioneel vastloopt, en welke oefeningen daarbij aansluiten om hier positieve stappen in te zetten. 


Babs in een notendop: Luisterend oor, aanpakker, troostend, begripvol, nieuwe inzichten bieden, confronterend, meedenkend, humor.

 

Wil je meer weten over de praktijk van Babs? www.babslenders.nl

Contact met Babs: babs@vaktherapieuden.nl


Neem contact op

 


Mijn naam is Vivi Ament. Ik ben moeder van 2 dochters en woon in Uden. Sinds 2006 ben ik afgestudeerd aan de HAN in Nijmegen als beeldend therapeut. Daarvoor heb ik HBO-V gedaan en mijn diploma gehaald. Maar mijn diepe wens was toch echt om beeldend therapeut te worden. Dat is uiteindelijk gelukt. 

Na mijn afstuderen heb ik jaren in de verslavingszorg gewerkt met jongeren. Eerst als verpleegkundige op een behandelgroep in een kliniek, later als verantwoordelijk behandelaar in de regio. Uiteindelijk kwam ik weer terug in de kliniek, maar dan als behandelaar. Daar heb ik uiteindelijk mezelf kunnen ontwikkelen tot de behandelaar die ik nu ben. De eerste tijd in de start van mijn eigen praktijk als beeldend therapeut werkte ik ook nog in deze kliniek. Zo kon ik het behandelen op een verbale manier combineren met behandelen vanuit het vaktherapeutische beeldende vak. Deze combinatie is zeer krachtig. Vaak zijn woorden niet alles omvattend en ook een manier om emoties en beleving op afstand te houden. Met een ervaring komt het echt binnen en kun je er niet meer omheen. Dat is wat werkt. Dat is wat ik iedereen gun. 

Ik heb mij gespecialiseerd in cognitieve gedragstherapie, schematherapie en onlangs ook ACT (acceptence en commitment therapie). Dit in combinatie met beeldend werken is echt een gouden combinatie. 

Vivi in een notendop: direct, spontaan, humor, ziet verbanden, begripvol, meelevend, duidelijk, concreet en zonder fratsen.


Wil je meer weten over de praktijk van Vivi? www.vievster.nl  

Contact met Vivi: vivi@vaktherapieuden.nl neem contact op
 
 
 
 
E-mailen
Bellen